TA4EW Yilmaz Abi'nin gecirdigi kaza cok rahatlikla olumle sonuclanabilirdi. Daha once de yazdigim gibi bu tur devrelerle ugrasirken mutlaka yaninizda ne yapmasi gerektigini bilen birisinin olmasi cok onemli.
Ozellikle boyle hayati konularda once teorik bilgilerin pekismesinde yarar var. Boyle bilgiler edinilirken daha dusuk gucte calisan lambali devreler denenebilir. Bu calismalar sirasinda yari iletken RF amplifikator denemeleri de yapilir. Yuksek guc lambali devre icin hazir olundugunda kollar sivanir ve sonuca daha rahat ulasilir. Hayati tehlikenin yani sira en kucuk hatada her biri $400 civarinda olan RF lambalarini da calismaz hale getirebiliriz. Teorik bilginin pekistirilmesi ayni zamanda maddi hasarlarin en aza inmesine yardimci olacaktir.
Ankara'da iken hurdaliktan aldigim birkac Collins 30s-1 ve Japon uretimi 2,5Kw civarinda cikis yapan ve sadece besleme devresi 75 kilo olan RF amlifikatorlerim var. Collinsler kucuk boy buzdolabi seklinde. Bunlar uzerinde calismamam gerekiyor. Yani bakimlarini yapmaliyim. Ama YUksek voltaj ve yuksek akim'dan dolayi bu calismalari yanimda bir amator arkadas varken yapmayi bekliyorum. Bu tur profesyonel amplifikatorlerde her turlu onlemler alinmis olmasina ragmen yine bu sistemler uzerinde calismak icin ilk kural yaninizda bir baska teknisyenin de bulunmasidir. Sadece guvenlikle ilgili 30-40 sayfalik kitapciklari var!!!
TA7R sizdeki heyecani ve ilgiyi takdirle karsiliyorum. Boyle bir konuyla ilgilendiginizi duydugumda oldukca sevindim. Ama devam edin. Birakmayin. Konuya daha temkinli bilincli yaklasmaniz gerektigini zaten anlamis bulunuyorsunuz. En onemli ilk basamak budur.
Basarilar diliyorum.